Terras in bankirai

Terras in bankirai

Waarschijnlijk zie je jezelf al zitten op je terras: warme zomeravond, fris drankje,… Maar voor dat terras er ligt, moet er heel wat gebeuren. Je wil natuurlijk geen slordig afgewerkt terras, problemen met de afwatering of een terras dat na een paar jaar verzakt. Klusjesdienst François zorgt ervoor dat je je hier geen zorgen over moet maken.


Bij de voorbereiding overlopen we samen enkele belangrijke vragen:

Welk materiaal is duurzaam en onderhoudsvriendelijk? Kies je voor bankirai, padoek of eerder voor gerecycleerde kuntstof?  Elk materiaal heeft zijn typische uitzicht en verandert met de tijd van uitzicht. Ik help je kiezen en bij mijn leveranciers haal ik kwaliteitsvol hout dat vele jaren meegaat. Welke bevestiging is ideaal? Onzichtbare clips of vijzen? Welke fundering hebben we nodig? Volstaat een chape of is een paalfundering aangeraden? En hoe werken we best af? Gaan we voor een volledig houten terras of voorzien we een rand van natuursteen of klinkers.  

Tijd om aan de slag te gaan. We beginnen met de grondwerken en de chape. Indien nodig gebruik ik een kleine graafmachine om grotere hoeveelheden aarde te verleggen. De volgende stap is het kader plaatsen. Dat kader moet perfect uitgelijnd zijn. Ik houd hierbij natuurlijk rekening met een goede afwatering: je wil geen water in huis doordat de basis van je terras verkeerd aangelegd is.  Hierop bevestig ik de planken. Eens dat gedaan is, is het tijd voor de afwerking.

Al wat jij nog moet doen is genieten van je terras.

 

Wil je meer info? Geef je gegevens door, wij nemen contact op.